Mononukleoza - jak dlouho budu nakažlivý?

Dobrý den. Mám mononukleozu se streptokokovou angínou a doktorka mi předepsala antibiotika (fromilid 500) na 2 týdny. Také jsem měl vyrážku, na kterou mi předepsala dithiaden. Také mi předepsala nějaké probiotika (myslím - biopron). Mononukleozu léčím 2. den, horečku už nemám, cítím se dobře, bolest hlavy ani nic podobného. Angína a bolest v krku znatelně ustupuje. Kloktám vodu se solí, často piji, hodně spím etc. Jaterní testy jsem měl v pořádku. Mám přítelkyni a chci se zeptat, za jak dlouho ji smím políbit, aniž bych ji vystavoval nějakému riziku? Tedy kdy už budu "definitivně" zdravý? Vím, že je to celkem individuální, ale chci vědět, jestli bych ji za týden, za dva (po dobrání léků) už směl líbat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Davide. Máte pravdu, je to individuální, nicméně nechala bych čas cca 14 dní. Pak byste již neměl být infekční. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x