Mononukleoza u přítele

Dobrý den, můj přítel onemocnel mononukleozou je mu dost špatne, mě poslali jako jeho přitelkiny jeho paní doktorka též na krev po kontrolu, jelikož mě bolí v krku a sem nachlazená tak sem raději šla paní doktorka mě seřvala že tohle nikdy neviděla že by se takhle brala krev.... fakt nechápu její přístup nebo je snad správný myslím že kdyby mi tu krev vzala asi by jí to nic neudělalo aspon by mi mohla říct zda sem to prodelala nebo ne.... chtěla bych se zeptat jaké je šance že to este dostanu spřítelem jsme se líbali témeř furt....i v době kdy to měl a estě o tom ani nevěděl? dekuju

Odpověď odborníka:

Pokud máte příznaky infekční mononukleózy (horečka, bolesti v krku, zvětšení uzlin) jsou odběry krve a vyšetření na mononukleózu vhodné. Riziko nákazy pro vás samozřejmě existuje díky těsnému kontaktu s přítelem, nemoc se přenáší líbáním.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Snížená činnost štítné žlázy (hypotyreóza)
Články: Snížená činnost štítné žlázy (hypotyreóza)
Po zavedení jodace jedlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: