Mononukleoza v počátku těhotenství

Dobrý den, manželka je v sedmém týdnu těhotenství a při preventivní prohlídce jí náhodou zjistili vyšší jaterní testy, je zde podezření na mononukleozu, zatím nepotvrzenou. Zajímá mě, zda tato infekce nějak ohrožuje i miminko, jsme z toho hodně vyděšení. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud se jedná skutečně o infekční mononukleózu pak přenos krví z matky na plod je možný. Pokud je Vaše žena v časné graviditě, doporučuji co nejdříve návštěvu centra prenatální diagnostiky, kde na základě ultrazvuku a krevních odběrů posoudí míru rizika pro Váš plod.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: