Morální problém ? ano či ne ?

Dobrý den. Chci se zeptat na Váš názor jako lékaře ... Jde o to , jestli je psychicky normální to jak emocne nimam migrační krizi a blíží se "válku" s muslimskou apod. komunitou . Nejsem xenofob ale vnitrne jsem rozhodnuta a smirena s tim , ze budu muset zabijet lidi az nas tu zacnou znasilnovat a masakrovat ... a ta otazka na vas zni : je vazny problem kdyz citim ze se na to zabijeni agresoru hluboko v nitru tesim ? Opravdu poraďte jestli mam navštívit psychologa . Mam chut a odhodlani zabijet všechny kdo budou ohrozovat me nebo rodinu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Karolíno, je dobře, že se o svých pocitech zmiňujete a snažíte se jich zbavit přiměřenou a relevantní formou. Věřím, že nějaké větší nebezpečí v našich podmínkách nehrozí. Nebudete tedy ani Vy s násilím na svých blízkých kontaktována a snad ani vyprovokována k podobně šíleným a nehumánním projevům. Myslím, že každý slušný člověk, tedy jistě i Vy, by si podobný čin pak vyčítal. Přesto mohou mít i Vaše myšlenky a případné verbální agresivní útoky neblahý dopad na Vás i Vaše blízké okolí. Proto by bylo vhodnější, abyste si zašla s někým popovídat, nejlépe s psychologem. Se svými myšlenkami a pocity se mu můžete bez obav svěřit a tím se Vám hodně uleví. Nezůstávejte se svými pocity a náladami sama a svěřte se odborníkovi, kterému můžete důvěřovat a který ví, jak v takové chvíli reagovat a jak Vám pomoci, aby nedošlo ke zbytečnému a neuváženému jednání.

Mgr. Diana Valečková
Mgr. Diana Valečková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: