Moraxela

  • Dotaz od: Štěpánka Mládkova
  • Publikováno: 11.4.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, ve 3 letech mému synovi zjistili ve výtěru z nosu a krku bacil moraxela, již od 2 let trpí na hnisavou rýmu a to celý rok , výjimečně od června do srpna je situace lepší, od 2 let byla léčba antibiotiky, autovakcínou, na doporučení lékaře odstranění nosních mandlí ale nic nepomohlo. Nepřetržitá silná hnisavá rýma musí organismus hodně vyčerpávat a máme problémy s jídlem a pitím ( nemá chut a potřebu) musím ho neustálu nutit. Můžeme mít bacil také někdo další v rodině a neustále si ho předávat ? Máme druhé roční dítě, nerada bych aby taky chytila tento bacil. Je možné že v dopělosti tyto potíže zmizí ?

Odpověď odborníka:

Doporučuji zopakovat výtěry, jestli stále přetrvává uvedená bakterie, či se jedná o novou infekci jiným druhem. Dále provést výtěry u všech členů rodiny k vyloučení nosičství. U nemocného dítěte by bylo vhodné doplnit imunologické vyšetření a dle výsledků ev. nasadit imunomodulancia k podpoře imunity. Někdy u takovýchto úporných infekcí pomáhá na posílení obranyschopnosti užívání hovězího kolostra (první mléko) - k dostání u specializovaných dealerů či v lékárně.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: