Morbus crohn

dobrý den,chtěl bych se zeptat:mám udělanou enteraklýzu s postižením cca 10cm neoTI s stenotizacín na 5-10mm,sono střev potvrdilo nález včetně postižení segmentu středního ilea.Chtěl bych se zeptat zda musím na operaci nebo ne.Doktor mi říká že při určité životosprávě se stím dá žít.DĚKUJI

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine. Těžko říct, podle popisu je střevo dosti zúženo... Určitou životosprávu byste rozhodně měl zavést. Vyhledejte si na internetu jaký vliv mají probiotika na průběh crohnovy choroby a začněte je užívat. rozmazlujte svou střevní mikrofloru (vláknina, zakysané ml.výrobky v klidovém stadiu). Vyhledejte informace o vlivu kanabinoidů na crohnovu chorobu. I přes dodržení těchto zásad nemusí být možné se operaci vyhnout, stevo máte již teď zúžené. Uvidíte, jaké Vám to bude činit obtíže. V případě bolestí v břichu a jiných gastrointentestinálních obtíží ihned vyhledejte lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: