Motání hlav

Dobrý den. Měla bych dotaz ohledně mého otce. Je mu 56 let a bere již několik let prášky na vysoký krevní tlak. Letos v květnu si ošklivě zlomil nohu a museli mu ji sešroubovat a má v ní drát. Pořídil si domů tlakoměr a tlak má doma v klidu tak 140/85. Ale poslední měsíc se mu neustále motá hlava!! Když leží a sedne si, nebo když sedí a stoupá si.... Vše dělá pomalu a ne prudkými pohyby. Dnes se mu ale motala hlava i v leže na zádech, když se jen převrátil na bok...... Je objednaný na interní vyšetření, ale bohužel až na prosinec. Mám o něho strach, protože tlak si neustále měří a je podle mě dobrý.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Karle! Při léčbě vysokého tlaku může k podobným situacím dojít a to už samotným snížením tlaku nebo to mohou působit léky jako nežádoucí účinek. Jedině řešení, jak lze vysoký tlak vyléčit, je více pohybu (fyz. kondice) a zhubnout. Toto řešení je trvalé a vede ke skutečné úzdravě, léky rozvoj chorobných změn jen zpomalují. Není vyloučeno ani vertigo (motání hlavy), které nesouvisí s tím ani oním, to by pro Vás byla spíše horší zpráva, protože se samostatným vertigem se obtížně pracuje a málo reaguje na léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: