Motání hlavy

Byla jsem na pohotovosti s tim ze jsem se silne uderila do hlavy z duvodu toceni hlavy a tmy pred ocima. Byl mi nameren tlak 100/70. Doktor rikal, ze je nizky a ze mi praktik ma napsat prasky. Dnes jsem byla na kontrole u praktika, rikala jsem o tech problemech a na to konto mi byl zmeren tlak. Opet 100/70 a bylo mi receno, ze je uplne normalni a zadne prasky nepotrebuji. Nevim tedy jak dale postupovat, jelikoz mam denne problemy s motanim hlavy a tmy pred ocima. Obcas se neudrzim a padam k zemi. Proto se obracim na Vas, jak to vidite vy? Je v tomto pripade tlak v poradku nebo by se to melo nejak resit? Je mi 21 let. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dle vámi uváděných hodnot se jedná o nižší TK. Léky na nízký tlak neexistují. Motání hlavy by mohlo s nízkým tlakem souviset, kdy dochází k přechodnému snížení prokrvení mozku v oblastech kontrolujících stav vědomí. Doporučila bych vám dostatečně pít ( 2-2,5 litru tekutin denně). Pokud se budou obtíže opakovat, bylo by vhodné kardiologické a neurologické vyšetření. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: