Motání hlavy

Dobrý den,je mi 26let jsem diabetička 1.st na inz.pumpě,mám sníženou funkci štítné žlázy a užívám letrox 75mg každý den!Problém začal před 21.měsíci,kdy jsem měla 14dní po porodu,zničeho nic jsem měla mžitky před očima,na to jsem nebrala důraz,později jsem si nemohla vzpomenout na běžnou věc(jako je slovo polštář),asi po 20minutách mi začal mravenčit malíček pravé ruky a postupně jsem ho necítila,postupovalo to po celé ruce až do půlky obličeje,pak mi jakoby otekl jazyk a nemohla jsem pořádně mluvit jenom jsem šišlala a mluvila nesrozumitelně.Protože jsem diabetička,mamka měla strach a zavolala záchranku,ale předtím jsem si měřila glykémii a měla jsem okolo 9 (což já normálně mívám i víc)když záchranka dorazila Dr.říkala že vypadá vše vpořádku,jen že jsem měla hrozně rozšířené zornice(ale mě děsně drobila zima,byla jsem taková malátná,jakoby mi bylo vše jedno)itak mě pro jistotu odvezli na neurologii,kde nic nezjistili(ale EEG nenatáčeli)v odběrech jsem měla glykémii 21,tak se to svedlo na cukrovku!jenže za 14dní se mi opět stalo to stejné,tak mě obvodní lékař odeslala na neurologii,kde mi už natočili EEG,ale nic se pořádně nezjistilo,CT mozku a UZ karotit byl taky vpořádku!od té doby jsem sledovaná na neurologii a svádí se to na krční páteř,ale občas se mi stane že mi zničeho nic začne brnět půlka tváře a prsty na rukou,hlava se mi motá skoro každý den,cítím se hrozně slabá,jakobych měla těžkou hlavu a jsem taková bez nálady(člověk by si řekl když má malou holčičku že bude plný života,ale mě naopak přijde,že se jen obávám kdy se ten stav zas vrátí)každý den,třeba i 3x denně mám šílené bušení srdce a špatně se mi dýchá.Jen jsem se chtěla zeptat co myslíte,mám to přisuzovat ke krční páteři,protože jako diabetička jsem měla hrozný strach,aby to nebylo něco cévního,jako třeba mozková příhoda?protože to zhoršené mluvení by ktomu odpovídalo ne?jako diabetičce mi říkají,že bych druhé dítě měla mí co nejdřív,ale mám strach aby se mi tento stav po porodu opět neopakoval nebo i něco horšího,aby to doopravdy nebylo něco cévního,ale na cévním jsem byla a vše vpořádku!děkuji za brzkou odpověď :-)

Odpověď odborníka:

Stav může s krční páteří souviset a nejspíše opravdu souvisí, vzhledem k tomu, že máte provedena všechna vyšetření a všechna jsou v pořádku.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: