Motání hlavy a jiné obtíže

Dobrý den, potřebovala bych poradit, v říjnu 2015 se mi po cvičení s čakrami začala motat hlava a celá jsem se třásla, v nemocnici mi píchli magnezium a poslali domů a na ušní. Na ušním řekli, že od ucha to není, že to bude krřní páteř a poslali zpět na neurologii, dostala jsem injekce na uvolnění páteře. Po 14 dnech, kdy mi bylo den ode dne hůř, jsem se po cca 50m chůzi sesypala, hrozný závratě, třásla jsem se, nemohla jsem popadnout dech, tep přes 160/100. Na neurologii mi udělali CT hlavy a krční páteře a ambulantně lumbálku a poslali domů. Vyšetření negativní. Dostávala jsem injekce magnezia a chodila na rehabilitace. V prosinci jsem absolvovala EEG - negativní, EMG - lehčí nervová slabost v nohou, magnetickou rezonanci, kde bylo doporučeno ji za půl roku zopakovat. Což můj lékař zamítl, že je to zbytečné, že na lumbálce nic není. Po každém vyšetření jsem byla úplně vyčerpaná i několik dní. Od začátku beru Betahistin, bez kterého nejsem schopna ujít pár kroků, magnezium, vitamíny řady B, v únoru mi přidali Prothiaden 25 - po kterém jsem první dva měsíce cítila, že mi vrací energii, ale poslední měsíc jsem už opět unavená. A miril 2,5 na zvýšený tlak. Ten mi ale poslední měsíc lítá nahoru dolů od 164/116/116 přes 147/96/68 po 116/77/95 a třetí týden mně pobolívá za hrudní kostí a levou lopatkou. Hlava se motá častěji a opakují se bolesti za pravým uchem (ty se objevovaly od začátku), někdy se mi za ním i objevuje boule, která za pár dní zmizí a závratě se zmírní. Pravé ucho mi občas zalehne a někdy v něm cítím tlak. Ušní lékař tvrdí, že uchem to není a neurolog, že pokud mi současná medikace zabírá tak, že jsem schopna nějak fungovat, tak počkáme. Oproti stavu koncem roku je mi líp, ale stále nejsem schopna fungovat normálně a delší chůze, jízda autem atd jsou pro mně úplně vyčerpávající. Prosím dokázali by jste mi poradit jak dál?

Odpověď odborníka:

Milá Románo, provedená vyšetření neprokázalo patologii!!!To je výborné. Medikaci Betahistin upravuje funkci vnitřního ucha!!!Nejlépe Vám bylo po Prothiadenu, to je antidepresivum!!!Takže nepochybné se jedná o psychosomatickou poruchu!!!Zkuste konzultaci s psychoterapeutem nebo psychiatrem, léćba Prothiadenem je obsolentní , já ji opustila před 20 lety, máme mnohem šetrnější léky. Věřím, že se postupně uzdraví té!!

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x