Motani hlavy, neprijemne pocity na temeni, pocit spatneho dechu...

Dobry den, jiz skoro tri mesice mam pocity zavrati a pri tom neprijemny pocit na temeni hlavy. Nekdy jsou pocity a zavrat silnejsi,jindy slabsi ale v podstate porad pritomny. V posledni dobe se mi k tomu pridal jakoby spatny pocit dychani. Po navsteve neurologa, rehabilitace, vysetreni stit.zlazy - negat., vysetreni a sono cev- negativni\' CT mozku dle neurologa a dle obtizi je negativni, RTg C patere - naprimena lordoza v.s.blokove, meziobrat.prostory nejsou zuzene, rtg Th patere - prohloubena kyfoza v horni casti Th patere,vyboceni doprava s vrcholem Th 11 a Cobb.uhlem 6st.coz jeste nesvedci pro skoliozu,bez patolog nalezu na skeletu. Rtg. jsem mela delany pred skoro rokem kdy jsem zavrate nemela.Prosim o radu co delat pro stabilizaci tela, pripadne co muze muj stav zpusobovat. Jeste doplnim ze mam dvou leteho chlapecka. Dekuji mnohokrat s pozdravem Nika

Odpověď odborníka:

Nejlépe by bylp navštívit fyzioterapeuta, který pracuje metodou " aktivní fyzioterapie", tzn.pomůže, zlepší funkci, doporučí konkrétní cviky,které pomohou stav stabilizovat.Ideální by byl lékař,mkterý takto pracuje, často to bývá právě neurolog,který by současně s léčbou mohl zvážit, zda situace odpovídá nálezu a potížím . případně dopoučil ještě upřesňující MRI( které v tuto chvíli se jako důležité nejeví, to píši pro úplnost, žes e tak situace může vyvinout) Nepíšete, že jste absolvovala kompletní ORL vyšetření, tam může být též zjištěna příčina. Výše uvedené však platí, je otázkou, zda je to vše, proto ty úvahy.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: