Motání hlavy,rychle buseni srdce,cerno pred ocima

Dobrý den,už delsí dobu se mi stává a to většinou v práci když se ohnu(ohýbám se často) že se mi začne motat hlava,udělá se mi černo před očima,zrychlý se mi bušení srdce.je to i vidět) a někdy se mi u toho ještě podlamujou nohy.na chvíli si sednu a po chvíli to přejde.Hlava se mi ale motá při každém ohnutí.Občas se mi stává že mě píchne v levé horní části hrudníku nebo mě tam jakoby tlačí a potom mám pocit vteřinového zastavení srdce.Nedávno se mi poprvé stalo že jsem seděla a z ničeho nic mě strašně začlo bodat v pravé horní části hrudníku a bodání se protahovalo až na konec žeber,nemohla sem se pořádně nadechnout ani se pohnout.asi po 20minutách mi připadalo jakoby mi něco prasklo pod žebrama a něco se přesunulo o kousek níž.ta "křeč" trvala asi 40minut(z bolesti mi tekly i slzy) potom jako by nic.po pár minutách sem cejtila jakoby se mi to vracelo ale už to nebylo tak bolestivý.Vůbec nevim co by tohle mohlo být.U lékaře sem byla jen s tim pícháním na hrudníku(v horní části) řekli mi že to může být ze stresu a kdyby se to zhoršilo že mi udělaj testy.Ale už sem tam nešla.Bude mi 19 a bohužel už skoro 10let kouřim.Asi 4roky sem kouřila málo ale teď už kouřim třeba dvě krabičky denně.Ne pořád občas si dám třeba jen 4cigarety denně.Občas si zahulim i trávu a šňupnu pervitin.Zajímal by mě váš názor co by to mohlo být a jestli by to mohly z větší části způsobovat drogy nebo to kouření.Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Kouření i drogy mají určitě na potíže vliv, nikoliv však tzv. příčinný. nemohou za to samy o sobě. Je to podobné, jako například ze stresu, z přemíry práce či přemíry psychických problémů. Za podobné potíže nemohou, ale dodávají onu tzv. poslední kapku. U Vás se jeví jako konrétní příčina funkční porucha v oblasti hrudní páteře a žeber, to odpovídá vašim prožitkům. Jiní, kteří nemají stresy, nekouří a nedrogují však ty stejné funkční poruchy snáší dobře. každopádně by to chtělo vyhledat zkušeného fyzioterapeuta nebo ideálně lékaře, kterýse aktivní fyzioterapií zabývá, začít je cíleně léčit, současně cvičit dle zaučení, aby se neopakovaly a zlepšila se svalová dysbalance, která je jistě přítomna také. Chtělo by to ale současně buď rovnou abstinovat od cigaret a od drog, jste li dostatečně silná a máte podporu v někom blízkém, případně v tomto směru vyhledat odbornou pomoc. Jinak se kruh bude zužovat a potíže zhoršovat. je třeba ale změnit úplně životní styl, možná i kamarády, nahradit kouření a drogy jinou " drogou"- léčebnou, fyziologickou a zdraví prospěšnou, někaou formou pohybové aktivity, případně i sportu...ale klidně i třeba začít tančit- nikoliv však někde v barech s kouřením a alkoholem, myslím taneční kurs, Salsa, Argentinské tango, anjít trošku jiný pozotivní směr než dosud. RTG hrudníku a vyšetření záíkladích parametrů v krvi- jaterní testy, infekce atd. by byo vhodné po domluvě( bylo Vám to již nabídnuto) také...a pak tzv."RESTART".

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: