Motýlový exantém v obličeji

Dobrý večer paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jestli se motýlový exantém při SLE musí objevit hned na celém obličeji. Léčím se už asi 10 let s podezřením na autoimunitní onem., brala jsem několik let Plaquenil, teď beru Medrol 4mg (sníženo asi před 3 týdny) asi půl roku, protože se na DKK objevila vaskulitida, Asi před 2 týdny se mně u kořene nosu udělal červený flek asi 1x1 cm, který je na povrchu mírně šupinovatý a okolí nosu je mírně oteklé. Obvodní dr.naznal, že by mohlo jít o flegmonu (přeléčení ATB tento týden), stav ale zůstává nezměněn, snad bych ještě dodala subfebrilie kolem 37,5C. Na kontrolu na revmatologii mám jít až za měsíc a půl, proto bych se chtěla zeptat, jestli vyčkat nebo zajít na kožní. Zajímalo by mě hlavně, jaký průběh by měl skutečný motýlový exantém, jestli by bylo možné o něm uvažovat, pokud je to tak malého rozsahu. Předem moc děkuju za odpověď AD

Odpověď odborníka:

Tyto kožní projevy mohou souviset se základním autoimunním onemocněním, nejde o motýlovitý erytém, ale jinou kožní formu LE. Navštivte kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: