Moudrák - bolesti

Dobrý den, chtěla jsem zeptat, mám už plombovaný moudrák, který je zarostlý v dásni. Včera jsem začala mít opět bolesti zubů a po důkladném čištění jsem našla na tomto zub další kaz. Chtěla jsem se Vás proto zeptat, zda si mám moudrák znovu zablombovat a nebo vytrhnout. Slyšela jsem, že vytrhnutí moudráku probíhá pod narkózou na specializovaným pracovišti? Předem děkuji za Váš čas a zpětnou odpověď. Janča P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nemohu plně odpovědět na tento dotaz, pokud neznám / neviděla jsem klinickou a RTG situaci, ale apriory doporučuji spíše zub extrahovat. Extrakce pod narkózou stejně jako ošetření nespolupracujících pacientů se opravdu může odehrávat pod narkózou, ale pokud toto plánujete, mela byste vědět, že je to nesmírně finančně náročně ( v řádech několik tisíc/hodinu ) a nesmírně zatěžující pro organismus. Pokud jste zdravá a zodpovědná osoba, tak Vám vřele doporučuji extrakci v celkové anestezii , jež je v rukách odborníka rychlá a minimálně citlivá. S vřelými pozdravy MDDr.Velebilová Hana

MDDr. Hana Velebilová
MDDr. Hana Velebilová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Schill Dental Clinic Praha s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: