Mozková vada?/ dlouhodobý problém

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat dříve názor odborníka než bych dostala doporučení od své obvodní lékařky přímo na neurologii kam mě chtěl poslat zdravotní doktor na zdravotní prohlídce kvůli zaměstnání. Je to tak rok a půl zpět co se mi udělalo z ničeho nic špatně, zamotala se mi hlava tak jsem si sedla na gauč ale po chvilce se mi začala motat hlava víc a víc a byla jsem hrozně unavená. Omdlela sem a probudila se až po nějaké delší době. Chvilku jsem byla zmatená nevěděla jsem kdo jsem a co mám dělat. Od té doby mám větší a větší problémy. Mám stále větší tlak v hlavě který se už občas nedá vydržet, občas když mluvím tak vím co chci říct ale řeknu něco co nedává vůbec smysl, nemluvě o citovém zhoršení. Od té doby mám problém s emocemi. Nyní ten šílený tlak v hlavě způsobuje že mám horší rozostření, trvá to už druhý den. V rodině jsme měli různé druhy rakovin a mamka měla nádor na mozku tak 4-6 let zpět. Doktor co mi dělal zprávu pro firmu kde jsem pracovala se trochu zděsil a řekl že bych měla navštívit neurologii jen pro jistotu když jsme toho měli v rodině tolik. Nevím či by mohl být nějaký zánět v hlavě nebo jestli se mi mohlo něco někde ucpat nechci věšet čerta na zeď a proto doufám že se to časem srovná nebo že by to mohlo být spíše psychické než aby jsem měla nějaký vážnější problém ale měla bych ráda jasno jestli to přece jen něco není. Děkuji za odpověď Kristýna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve většině případů se bohužel nedají odlišit potíže psychické od těch organických a už vůbec to nelze po internetu. Vždy je lepší provést pár vyšetření a vyloučit závažnější příčinu než něco promeškat. Až budete neurologem řádně vyšetřena a vše bude v normě, pak lze říci, že vaše potíže jsou pouze psychické. Příčin kolapsů je velké množství- nervové, srdeční, vlivem poklesu tlaku apod. Zpětně se již pravděpodobně nedopátráme příčiny vašeho kolapsu. Tlaky v hlavě mohou mít jako příčinu psychiku, ale není dobré vzhledem k vaší rodinné anamnéze podcenit ani vážnější příčiny. Na druhou stranu: o infekci se jednat nebude. Chronická infekce mozku trvající rok neexistuje, infekce mají rychlý a závažnější průběh. I u dalších vámi udávaných diagnoz jako nador a ucpání cévy bych po roce očekávala další příznaky pro tyto nemoci typické. Každopádně bych také doporučila neurologické vyšetření, pro jistotu. Po internetu nelze tyto vážné nemoci vyloučit ani potvrdit, to může jen lékař, který vás vyšetří. Přeji pěkný den

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x