Mozkova vydut

Dobry den. Jiz asi 4 mesice me trapi strach z mozkove vydute. Posledni dobou me casto boli hlava, byla jsem na neurologii a podle vseho je to od krcni patere. Nemam duvod pani doktorce neverit, nebo mit pochybnosti, ale muj strach to nezmirnilo. Je mi 24 let, v rodine nikdy zadne aneurysma nebylo. Mam nizky tlak, cholerol v poradku (testy delany pred tydnem), srazlivost krve take ok, vahu mam na svoji vysku idealni, akorat 2 roky kourim. Ve 14 letech jsem byla na MR a vse bylo v poradku. Mela by me tato fakta uklidnit, ze nespadam do skupiny ohrozene touto diagnozou? Predem moc dekuji za odpoved. Hezky den.

Odpověď odborníka:

Proč se zrovna bojíte mozkové výdutě ? Aneurysma má spousta lidí a vůbec o tom neví. Pouze u nepatrného procenta se projeví např. mozkovou příhodou. Mám pocit , že často navštěvujete dr. Google. Není problém provést například CT vyšetření s kontrastní látkou , ale vzhledem k tomu, že jste měla MRI ve 14 letech považuji možnost tvorby výdutě u mladého člověka za tak krátkou dobu za extrémně nepravděpodobnou až nemožnou. Přestaňte "bláznit" a užívejte života. Budou-li vás nadále trápit obavné nutkavé myšlenky o své zdraví, nepodceňujte to a navštivte psychloga.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: