Možná als?

Dobrý den, asi týden mne trápí pocit "tuhosti" a pálení lýtka a v podstatě celé pravé nohy s občasnými svalovými záškuby. Problémy nejsou stále. Subjektivně mám dojem že při chůzi se to zlepšuje. Někdy pociťuji potíže jen ve formě mírného pobolívání. Záškuby mám však i v levé noze, ale jen velmi mírné a také občas někde jinde po těle (kolem oka, břichu...). Ze spánku mne problémy nebudí, a mám dojem že ani nejsou přítomny. Reflexy jsou v pořádku(byl jsem u obvodní lékařky), udělám klidně 100 dřepů... Snažím se jíst 2 hořčíky denně. Jsem objednán na neurologii, ale až za týden. Do toho mne občas bolí polovina hlavy, od týla až k oku. Už si opravdu připadám jako hypochondr, člověk na internetu najde různé nemoci. Ale ALS mne děsí nejvíce. Neočekávám radu, vím, že je třeba vyšetření. Je to spíš takový pokus o to abych se uklidnil. Doufám, že je to od nervů nebo od páteře. Díky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě vyčkejte na vyšetření neurologa, to Vám dá odpovědi. Takhle od stolu je těžké určit diagnosu.

prim. MUDr. Jarmila Zipserová
prim. MUDr. Jarmila Zipserová

Specializace: Rehabilitace (fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace)
Pracoviště: Neurorehabilitační klinika AXON Praha,
Městská poliklinika Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: