Možná gynekomastii?

Dobrý den. Již tomu bude přes rok a půl co cvičím. Zhubl jsem okolo 25 kilo na 84 co mam nyní. Daří se my formovat úplně vše jen u prsou to jde celkem pomalu a bojím se jestli nemám gynekomastii. Jak říkám tvarovat jdou jen nejspíš pomalu. Můj problém je ten že v okolí bradavek jsou prsa mírně vypouklé asi půl cm ani ne...Teda jen spíše to pravé, je jasné že nemohou být stejné. Je mi 18let. Dočetl jsem se že příčinou muže byt i Tzv. Pseudogynekomastie... Přebytečný tuk.... V což doufám.... Býval jsem dost tlustý a hodně jsem zhubl. Přikládám foto se stíny na posouzení. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím, že na sebe můžete být za tento pokles hmotnosti nesmírně hrdý, není to proces jednoduchý. Co se týče prsů, nelze to bohužel takto posoudit. Na rozlišení, jestli se jedná o gynekomastii, nebo pseudogynekomastii je nutné ultrazvukové vyšetření. Trochu může napovědět to, jestli máte prsa citlivá, nebo bolestivá na dotek. Pokud jste nic takového nezaznamenal, spíše to gynekomastie nebude. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x