Možná hyperaktivní močový měchýř

Dobrý den, je mi 28 let, nejsem si jistý, tak se chci nejdříve zeptat tady. Mám pocit, že syndrom hyperaktivního měchýře se týká i mě. Moje příznaky a zkoušel jsem to měřit- při naplnění močového měchýře, tak 250 -300 ml, mě popadne opravdu velké nutkaní jít močit, a i když to dokážu vydržet a zadržet na další delší dobu a žádný unik moči nikdy neproběhl, je to skutečně nepříjemný pocit, na který neustále musím myslet a radši jdu na WC. V noci nechodím močit prakticky vůbec, možná je to i tím, že na noc už tolik nepiju, ráno mívám moči cca 400 ML. Zajímavý je, když se ráno probudím, pocit močení nepociťuji, ale jakmile vstanu a dostanu tělo do svislé polohy, pocit se dostaví téměř okamžitě a musím běžet. Možná je to jen psychické, dříve se mi to nestávalo, ale poslední dobu třeba slyším někde téci vodu nebo jdu něco v ruce přeprat a pocit močení se dostavuje taktéž okamžitě. Děkuji za jakoukoliv odpověď .

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je celkem pravděpodobné, že syndromem dráždivého močového měchýře trpíte. Ke stanovení této diagnózy musí mít ale lékař-urolog v rukách více informací- např. kolik tekutin za den vypijete, v jakých časových intervalech chodíte na toaletu a taky je třeba vyloučit chronický zánět močových cest. Objednejte se proto na vyšetření k urologovi, kde Vám vydají tzv. mikční kartu, do které si budete značit dané údaje, dále Vás taky podrobí běžným vyšetřením a posléze stanoví diagnózu.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: