Možná hypotyreóza a těhotenství

Dobrý den. Již jsem jednou prodělala potrat v 5. týdnu. Je nyní jisté že trpím hypotyreózou jelikož jsem byla u lékařky a ta mi to potvrdila. Je nějaké riziko potratu ? četla jsem si o tom dost článků, jsem teď znovu těhotná a moc se bojím aby to nebyla příčina mého potratu. Prý se pak rodí i děti s nízkým IQ. Děkuji moc za radu. Krásný den Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie, pokud je během gravidity pravidelně kontrolována hladina hormonů štítné žlázy a je správně a dostatečně nastavena substituční dávka hormonu, pak je velice nepravděpodobné, že by došlo z tohoto důvodu k potratu nebo poškození plodu. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: