Možná infekce při arteoskopii kolene

S časovým odstupem pravděpodobnost infekce po artroskopii pruidce klesá. Jinak konsultace se svýmk ortopedem a vyšetřením kolena.Dobrý den, chci se zeptat, jak velká je pravděpodobnost (pokud vůbec je), že se při této operaci že se nakazím například virem HIV nebo jinou infekční nemocí. Chtěl jsem jít darovat krev a bylo mi řečeno, že můžu až po půl roce po této operaci, právě z důvodu možné nějaké infekce, která by se mohla do těla zanést. Od operace mám různé problémy od vyrážky, přes bolest hlavy a kloubů , noční pocení, občas mírně zvýšená teplota atd... Děkuji mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

HIV infekce je vyloučena pro sterilitu používaných nástrojů. Rovněž běžné nespecifické infekce jsou zcela vyjímečné, i když je nelze zcela anulovat. Jinak konsultace se svým ortopedem a vyšetřením kolena. S infekcí po ASK jsem se v poslední době nesetkal.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: