Možná krátká uzdička penisu

Dobrý den, Je pravděpodobné, že mám krátkou uzdičku penisu, ovšem jak jsem si několik dní pročítal různé diskuze, tak mi příjde, že vlastně nevím, zda to řešit frenuloplastikou nebo ne. Problém váhání spočívá v tom, že samozřejmě v klidovém stavu přetáhnu předkožku zcela volně za žalud cca 2cm, ale při erekci zůstane předkožka nestažena a abych jí stáhl, tak musím použít sílu, ovšem stáhne se max. za žalud, ale víc ani o milimetr (podle všeho by měla jít stáhnotu rovněž o cca 2cm za žalud, což nejde). Ale i když použiji sílu, tak když jí pustím, tak se předkožka ihned stáhne zpět na žalud. Při sexu nezkouším stahovat předkožku za žalud, protože by tam stejně nedržela a hned by se vrátila, nic mě netahá, ani nebolí. Jediné co by snad vadilo je, že mi příjde, že mám kvůli tomuto stavu rychlou ejakulaci do 5 minut, pokud zrychlím (stále nic nebolí ani netahá) tak ještě rychleji. Co si o tom myslíte? Ještě bych měl dodatečný dotaz a to ohledně dvou výrazů "frenuloplastika" a "frenulotomie", protože jsem našel odpověd, že jde o totéž, ale v jiných fórech se píše, že "frenuloplastika" je prodloužení uzdičky, aniž by se odstranila, jen se nařízne, ale neodstraní se. Ovšem u frenuloplastiky se píše, že se uzdička odstrani a konce sešijí. Tedy pokud bych chtěl dle tohoto výkladu jen prodloužit uzdičku, aniž bych o ní přišel, tak jak to specifikovat u lékaře? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předkožka musí být volně pohyblivá přes žalud. Nemusí při stažení nutně za žaludem držet. Uzdička je problém, pokud tahá a praská při styku. Frenulotomie je část výkonu frenuloplastiky. Uzdička se musí přetnout a poté sešít tak, aby došlo k jejímu uvolnění

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: