Mozna meningitida?

Dobry den, uz 3 dny mne trapi obtize: tlak v hlave, unava, obcasna bolest v zaludku hl.po jidle, malatnost. Teploty nemam, ale bojim se ze by mohlo jit o virovou meningitidu. 2 tydny zpet jsem prodelala primoinfekci herpes genitalis, lecena tabletami Herpesin. Je mozne ze by se infekce mohla prenest vyse?

Odpověď odborníka:

Herpetické viry mají 2 typy HHV 1 a HHV 2, přičemž genitální herpes vyvolává nejčastěji typ 2, ale je možná i infekce HSV-1, která může meningitidu způsobit. Herpetická meningoencefalitida má většinou závažný klinický průběh s únavou, horečkou, bolestmi hlavy, nauzeou a zvracením. Vzhledem k uvedeným příznakům je u vás tato infekce nepravděpodobná. Pokud budou obtíže přetrvávat nebo se zhoršovat, navštivte prosím svého praktického lékaře.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: