Možná monoukleoza

Dobrý den. Už tyden mam vysoké horečky ( 28-39,9 ),bolest krku,unava,nechut paralen a antibiotika nezabirají ( ZINAT 500 ) byl jsem u doktorky na vyšetřeni a vzala mě krev na test na monoukleozu a na klasicky test... zaviolal jsem si na vysledky a pani doktorka me rekla ze mam crp 45,43 a diferencial monocity 20 . jak to mam chapat ? a vysledky na monoukleozu budou az pristí tyden. prosim o vysvětlení krevního obrazu a jestli se mam bát teda te monoukleozi dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jakube. Výsledky by opravdu pro mononukleózu mohly svědčit, ale důležitější bude výsledek vyšetření protilátek, který asi měla Vaše lékařka namysli. Do té doby je důležitá symptomatická léčba, čili pít dostatek tekutin, jíst jen lehká, dietnější jídla, srážet teplotu, případně užívat léky na bolest v krku. Infekční mononukleóza je virové onemocnění, na které tudíž antibiotika nezabírají, je nutné dodržovat klidový režim po dobu trvání teplot, které mohou trvat různě dlouhou dobu, někdy i více než týden. Ale mladý zdravý člověk onemocnění přestojí bez komplikací. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: