Možná pohlavní nemoc

Mám dotaz před více jak 3 měsíci jsem měla nechráněný pohl. styk. Velmi jsem se trápila a bála nakažení virem HIV. Po 3 měsících jsem absolvovala krevní vyšetření, které vyšlo negativní a dále jsem kontrolovaná na imunologii, kde při vyšetření z krve kromě alergií nebylo nic zjištěno. Tím, že jsem věnovala čas strachu z HIV jsem opomenula jiné pohlavně přenosné choroby. Po měsíci a půl se u mě objevily problémy, kdy jsem měla zarudlé pohlaví i kolem konečníku, pálilo a svědilo mě v pochvě a měla jsem hrudkovitý výtok. Tyto problémy mě přešly po týdnu. Pro jistotu jsem navštívila svoji gynekoložku (objednala jsem se na preventivní vyšetření) takže mi byla udělaná kultivace a cytologie. Vše vyšlo v pořádku, ale po 3 měsících se mi vrátily problémy, ale tentokrát mám problémy s výtokem, který je spíše slabě nahnědlé barvy a zapáchají jak po cigaretovém kouři a občas mě pobolívá na bedrech. Bojím se jít na gynekologii, protože jsem tam poslední dobou trávila hodně času s vracející se mi bakteriálními problémy a paní doktorka už byla nepříjemná. Když nasbírám odvahu opět za paní doktorkou jít a řeknu ji o svém problému udělá mi vyšetření na všechny pohlavní nemoci nebo musím jít přímo na dermatovenerologickou kliniku? Omlouvám se za delší dotaz a předem Vám velmi děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

S vašimi obavami byste na odběry mohla jít přímo na venerologii, ale podle vašeho popisu si myslím, že výtok nebude infekčního původu. Spíše jde o mírnou formu krvácení ("špinění") z důvodu hormonální nerovnováhy či jiného gynekologického problému.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: