Možná voda v uchu?

  • Dotaz od: Markéta Helebrantová
  • Publikováno: 2.9.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, před třemi dny jsem navštívila ORL s bolestí v uchu. Bolest byla taková tupá + při promluvení mě v něm občas "prasklo, luplo". Lékařka se do ucha jen podívala (s tím zrcátkem na čele) a řekla, že mám oděrku na zvukovodu, že se tam nejspíš dostala infekce a že je zvukovod načervenalý. Zapomněla jsem jí říct, že mi v něm předtím asi 2x doopravdy píchlo. Tak mi dala kapky Garasone - ATB+kortikosteroidy. Jenže po 3 dnech užívání mi moc nepomáhají. Ucho bolí často (i když někdy úplně přejde..pak se to zas vrátí). Ale spíš mám pocit, jako kdybych měla vodu v uchu - to by i vysvětlovalo to "praskání". Napadla mě voda za bubínkem - a tak se chci zeptat, jestli by ji při tom běžném pohledu "se zrcátkem" lékařka viděla. O vodě za bubínkem nepadlo ani slovo. Když jsem byla v ordinaci, pocit vody v uchu jsem ještě neměla. Příští týden má dovolenou. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznepokojujte se, užívejte doporučené léky a uvidíte, stav se vylepší. Pocit vody v uchu může být přítomen, je to součást zánětu v této oblasti a antibiotika by se i s ní měly vypořádat. I kdybyste s lékařkou o tomto hovořila, stejně by léčba byla stejná (je velmi dobře zvolená) - antibiotika, kapky a steroidy. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x