Možná záměna uzlin za křečové žíly?

Dobrý den, omlouvám se za svůj dotaz předem. Možná mám jen zbytečné panické obavy. Jsem tři měsíce po porodu a pro neustálou zvláštní palčivou bolest v levém podbřišku jsem byla na UTZ. Byly mi diagnostikovány varixy v malé pánvi. Je to tři týdny, užívám léky - Detralex, ale nevidím ani necítím výsledky. Během těhotenství jsem nepociťovala žádnou bolest v tomto místě ani tlak. Porod byl náročný a zdlouhavý, ukončený akutní sekcí. Poslední dva týdny mne bolí v pravém podžebří a v zádech (ovšem nosím téměř sedm kilo živé váhy po celé dny), přidává se nechutenství, pocit nafouklého břicha, což ale může být psychikou. Mám strach, zda při vyšetření nemohlo dojít k záměně, že mám možná spíš v břiše zvětšené uzliny. Jinde na těle uzliny zvětšené nemám... Myslíte, že zkušený lékař toto pozná? Zda jde o varixy či uzliny? Navíc tedy nebezpečné uzliny? Jde prý o klubko varixů velkých jako mužská pěst. Mám velkou obavu z onemocnění např. lymfomem... Přeji hezký den a předem velice děkuji. Při nástupu do nemocnice Renální testy v pořádku, jaterní testy v pořádku, zvýšený cholesterol, KO v pořádku, pouze trombocyty 121. Po porodu pouze lehce rozhozený KO - Leukocyty 12,61, Erytrocyty 3,51, Hemoglobin 106, Hematokrit 0,31, trombocyty 121, P-APTT 31,40, při kontrole 28,7. Předem velice děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Nemějte strach varixy, tedy křečové žíly a uzliny jsou zcela jiné struktury a pokud lékař na ultrazvuku viděl varixy, pak se jedná o varixy. Je to problém nepříjemný a obtěžující, ale naprosto jistě se nejedná o nádorové onemocnění. Co se týká bolestí páteře, velký podíl na nich, přesně jak píšete, bude mít nošení a kojení sedmikilového dítěte. Doporučuji vám pořídit si kojící polštář a denně si najít pár minut na pravidelné cvičení, mnohdy stačí opravdu jen pár minut denně a výsledek se dostaví. Mrkněte například na stránky http://www.saunanadzimakem.cz/mojzisova.pdf. 3 měsíce po císařském řezu už můžete posilovat i přímé břišní svaly , začněte ovšem opatrně a zátěž zvyšujte jen velmi pozvolna. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: