Možné otěhotnění

Dobrý den, má dotaz. Používám třífázovou antikoncepci Pramino 28 a zapomněla jsem udělat týdenní přestávku, kdy by se měla dostavit menstruace, Antikoncepci jsem tedy brala 6 týdnů a v té době jsem měla nechráněný pohlavní styk. Slyšela jsem, že při tom mohlo dojít ke snížení účinnosti antikoncepce, a tedy možnost otěhotnění. Těhotenství bylo ale vyvráceno testy. Po 6-ti týdnech jsem tedy udělala týdenní pauzu a v té době jsem dostala velmi slabou menstruaci. Po týdenní pauze jsem opět začala brát antikoncepci jako obvykle. V prvním týdnu opětovného braní atikoncepce jsem měla nechráněný pohlavní styk, chtěla jsem se zeptat, jestli jsem nemohla v tu chvíli otěhotnět, když jsem předtím udělala takovou chybu v braní? Působí antikoncepce i v týdnu, kdy mám týdenní pauzu a i hned ten týden po, kdy beru prášky s nejmenším počtem hormonů? Děkuji moc za odpověď a přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná nebudete, slabá menstruace nebo krvácení během cyklu je důsledek nerovnováhy. Pokud potřebujete posunout cyklus, berte jen tablety poslední fáze z dalšího platíčka.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: