Možné početí

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Už hodně let beru antikoncepci Minesse a teď se my stalo,že jsem si zapomněla vzít 22 pilulku. Mám strach z početí,jaká je pravděpodobnost,že otěhotním? Problém je také v tom,že jsem měla imtimní chvilku s přítelem zrovna v ten den.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Postupujte přesně podle návodu Jestliže nedojde k užití opomenuté potahované tablety s účinnou látkou do 12 hodin od obvyklé doby podávání, může dojít ke snížení antikoncepční účinnosti. V tomto případě je třeba užít zapomenutou potahovanou tabletu ihned, jakmile si to uvědomíte, a následující potahovanou tabletu užít v obvyklou dobu. Může tak dojít k podání 2 potahovaných tablet v jednom dni. Ostatní potahované tablety se pak už podávají v obvyklou dobu. Po následujících 7 dnů je však třeba použít ještě doplňkovou metodu nehormonální antikoncepce jako např. kondom se spermicidem. Jestliže těchto 7 dnů skončí až po využívání všech potahovaných tablet s účinnou látkou z tohoto balení (žlutých potahovaných tablet), potahované tablety bez účinné látky (bílé) se neužívají a ihned se začíná s podáváním potahovaných tablet z nového balení. Až do využívání tohoto druhého balení pravděpodobně nedojde ke krvácení ze spádu, ale může se vyskytnout špinění nebo přerušované krvácení. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: