Možné těhotenství

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak možné je těhotenství. V neděli 25.1.2015 kolem 5 hodiny, jsme měli s přítelkyní nechráněný sex (neměl jsem kondom), ovšem přítelkyně bere antikoncepční prášky Minisiston. Během sexu nedošlo k ejakulaci a ani k jeho přiblížení. Je však možně že do partnerky mohla vniknout takzvaná "kapička štěstí". Podle toho co jsem slyšel tato tekutina neobsahuje spermie ale prý mohou zustat nějaké v močové trubici a poté být vyplaveny v oné tekutině. poslední sex jsme měli ten den dopoledne ale během uplynulé doby mezi sexem jsem byl několikrát močit tak mohly být vyplaveny během toho. Partnerka ve středu 28.1.2015 pocítila ráno nevolnost. Od té doby ji nepatrně bolí břicho ( ne podbřišek). Má stažené břicho ale když na to nemyslí tak nic necítí. Poslední menstruaci měla 17. ledna při které dobrala první plato oné antikoncepce. Další menstruace by měla nastat do 7.2.2015. Sama přítelkyně říká, že se stejně cítí když má dostat menstruaci a jelikož by to do 7.2 měla dostat tak to muže být i z toho? Oba se toho bojíme a máme strach, neustále o tom mluvíme a tak je možné, že to partnerce vlezlo do hlavy a teď jí to ovlivňuje? Jako by její cítění? Mě je 19 a partnerce 16. Samozřejmě použijeme těhotenský test ale chtěl bych taky poprosit o radu a předem děkuji za její zodpovězení

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pokud partnerka užívala antikoncepci pravidelně, je málo pravděpodobné, že by otěhotněla. Podle toho, co píšete mi ale nesouhlasí datum poslední menstruace a termín, kdy má přijít další. Pokud během užívání nastala nějaká chyba, je potřeba počkat do menses a pokud nepřijde nebo bude výrazně odlišná od předchozích, udělat si těhotenský test.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: