Možné těhotenství

Dobrý den, chtěla bych vás moc požádat o radu, protože se momentálně nacházím na půl roční studijní stáži ve Francii a k tudíž se k českému lékaři v nejbližší době nedostanu.Jer mi 21 a 26.8, tedy asi zhruba 15. den cyklu, jsme meli s pritelem styk, s kondomem, jenže ve me zustal o trochu dele nez by bylo spravne. Myslim, že k vyliti obsahu nedoslo. HA neberu. Muj cyklus trva bezne 22-23 dni, nyni je to jiz 25.den a menstruace stale neprichazi. Jsem z toho velice nervozni, nebot vzhledem k tomu,že se nachazim v zahranici, by situace byla velice komplikovana. Ze stresu jsem si v pátek ráno(4.9), udelala tehotensky test, Exacto test de Grossesse, na kterem bylo napsano"dva dny pred predpokladanou menstruaci", což by datove odpovitalo. Vysel negativne, coz me uklidnilo, ale stale jsem si jeste nejista. Jak moc jsou tyto testy spolehlive? A až o kolik dni se muže menstruace vlivem stresu zpozdit?Vim, že by to zpozdeni mohlo byt zpusobeno treba stresem z cesty, ale preci jen me tyto obavy o tehotenstvi velice trapi, protože nevim, co bych tu delala. Cetla jsem cosi o tablete RU 486, ktera je zde legalni. Co si o ni myslite? Kolik stoji, je to vhodny zpusob potratu? Vim, ze v CR povolena neni.Dekuji moc za zodpovezeni dotazu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko! Trochu bych čekal, že při svém věku budete o těchto věcech zpravena lépe, odposťte mi, že to píšu takto otevřeně... Mentruace se může snadno zpozdit právě vlivem stresu. Vyloučit samozřejmě nelze ani těhotenství. Kondom je velice účinný, nejsou-li chyby v manipulaci, což právě ale třeba ponechání penisu v pochvě po výronu je. Těhotenstké testy z moči (HCG v moči) jsou podle citlivosti účinné několik dní až týden po oplození. Rychlejší a citlivější je test HCG z krve, dostupný u lékaře. RU 486 lze použít k zabití plodu mezi 5 a 9.týdnem, obecně je to šetrnější k matce než mechanická interupce. Více o preparátu např. zde : http://cs.wikipedia.org/wiki/Mifepriston

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: