Možné těhotenství.

Dělala jsem si tři tehotensky testy a vyšli negativní. Ale je to teprve 11 den od sexu. Byl nechraneny ale přerušovaný. A přítel si je jistý ze těhotná být nemůžu. Já nevím. Mám větší prsa a jsem unavená. Ale mám dostat menstruaci. Ta má dva dny spozdeni což je u me normální. Někdy mám i týden. Ale zajímalo by me jestli si můžu být jistá uz výsledkem testu. Zítra ráno budu dělat ještě jeden. Tak doufamt ze bude taky negativní. Děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Těhotenský test má význam dělat cca 14. den po ovulaci a oplodnění (tj. zhruba v očekávaný den menstruace), pokud byste byla těhotná, měl už by být pozitivní (dříve dělaný test nemusí případné těhotenství zachytit, protože hladina hormonů ještě není dostatečně vysoká, aby se dala zachytit testem). Doporučuji tedy udělat test v den očekávané menstruace a ještě -pokud se menses nedostaví- po týdnu.

MUDr. Barbora Barchánková
MUDr. Barbora Barchánková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Ústí nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: