Možné těhotenství

Dobrý den, prosím o radu. Poslední menstruace byla 29.11.12. Dne 26.12. proběhl nechráněný styk, jelikož se nedostavila menstruace/běžná po 28 dnech/29.12. jsem užila pro jistotu tabletky postinor. Nevím, zda jsem neudělala chybu a kdy mám očekávat menstruaci a vyloučit případné těhotenství. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Postinor-2 je nouzová antikoncepce, kterou lze použít do 72 hodin (3 dnů) po nechráněném pohlavním styku Nezabrání vzniku těhotenství v každém případě a je účinnější, pokud ho použijete co nejdříve po nechráněném pohlavním styku. Je lepší ho užít do 12 hodin, než čekat do třetího dne. Pokud se menses nedostaví do týdne, udělejte si těhotenský test a navštivte gynekologa.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
nouzová antikoncepce | Od: Karola | 17.6.2015 17:10
Pokud někdo neznáte mohu doporučit novinku
EllaOne, kamarádka mi ji doporučila, je to pilulka
po styku a dá se pořídit v lékárně bez lékařsk.
předpisu
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: