Možné těhotenství

  • Dotaz od: Ivana Pavlová
  • Publikováno: 30.11.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,pane doktore.můj gynekolog mi dělal 2xkrevní test na HCG. Poprvé vyšel mírně pozitivní,podruhé negativní,dál u mě přetrvává mírná nevolnost.Můžu být opravdu klidná,že nejsem těhotná?Dítě ve svém věku opravdu nechci.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Pavlová! Test na HCG je velmi citlivý, pokud podruhé vyšel negativní, je jen minimální pravděpodobnost, že jste těhotná. Stát se to ale může. Chcete-li získat větší stupeň jistoty, nechte rozhodnout třetí vyšetření. Můžete se opírat také o testy z moče, které jsou s prodlužující se dobou od předpokládáného oplodnění stále přesnější.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: