Možné těhotenství i přes menstruaci, která se objevila po injekci na vyvolání menstruace

Dobrý den. 5 let jsem brala hormonální antikoncepci (poslední prášek16.4.2015.) V této době jsme začali s partnerem trochu více uvažovat o miminku - nicméně stále jsme se částečně chránili. Od ukončení antikoncepce mi cyklus přicházel kolem 40 dnů. Zhruba od konce září jsme si udělali jasno, že miminko bychom si tedy přáli. V říjnu se menstruace jako taková neobjevila (objevilo se špinění po dobu 5 dnů). Proto jsem si došlo na kontrolu ke gynekologovi, který mi předepsal proveru. V listopadu 5-8. se menstruace dostavila, na kontrolu jsem šla 19. a zjistilo se, že žluté tělísko není přítomné. (Osobně se domnívám, že pokud mám opakované cykly po 40 dnech, těžko budu splňovat stejná data pro ovulaci jako mají ženy s 28 denním cyklem). Navíc mi v listopadu předepsal opět proveru na vyvolání cyklu (tudíž jsem celý listopad ani neměla čas ani šanci ovulovat) a následně jsem měla užívat od 3 dne menstruace 1 tabletu clostylbegytu. Menstruace mi skončila 5.12.2015 a prášky na ovulaci jsem dobrala 6.12. Menstruace se ovšem za celý leden nedostavila. Zato se dostavily ale jiné symptomy, které jsem považovala za příznaky možného těhotenství. Například zvýšenou citlivost bradavek, bolest v podbříšku. Těhotenský test ovšem negativní. K doktorovi jsem si tedy došla 27.1.2016 (52 dní od poslední menstruace) kvůli možnému těhotenství. Také těhotenství nepotvrdil, ultrazvukem pouze zkonstatoval, že pravý vaječník vykazuje znaky nepravidelné menstruace (skvrnky) a že na levém je žluté tělísko. Bez jakéhokoli odběru krve mi byla píchnuta injekce na vyvolání menstruace. Ta se bohužel dostavila 5.2 a s ní i nechutenství k mléčným výrobkům. Nyní jdu na odběry krve a rozbory. Je nějaká možnost, že bych mohla být těhotná? Moc se v tom neorientuji, ale není možné, že doktor mohl vyvolat menstruaci jen pravého vaječníku - zatímco v levém mohlo dojít k oplodnění? Pokud žluté tělísko vzniká po ovulaci a zaniká 14. den - jak mohlo být přítomné ještě 27.1? Mohla jsme i s clostylbegytem ovulovat až měsíc po dobrání těchto prášků? Nemohu se nějak stotožnit s přístupem pana doktora. Na začátku mi bylo řečeno, že vysoké šance na otěhotnění se dostaví až půl roku po vysazení menstruace.. Tudíž až někdy ten říjen. Pan doktor navíc se prakticky nezajímá o nějaký jiný cyklus, který neodpovídá tabulkovému 28 dennímu. Nyní mám jít na odběry krve a doktor nám ordinuje krok po kroku, který následují jako bychom byli neplodní. Vlastně po 3/4 roku - ve kterém jsem dobrala HA, listopad jsem neměla šanci ovulovat a o miminko se snažíme až od přelomu října a listopadu a opět do mne lékař cpe akorát prášky a děsí tím, jaké budou naše další kroky... Krev, spermiogram a pak průchodnost vaječníků.... Není to trochu moc uspěchané?

Odpověď odborníka:

Gravidita při negativním testu a po negativním nálezu na ultrazvuku není pravděpodobná menstruace z jednoho vaječníku a v druhém ovulace není možná, při snaze o otěhotnění existují algoritmy podle kterých se postupuje aby šance byla co největší postup vašeho lékaře je zcela logický. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x