Možné těhotenství i přes negativní výsledek testu

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, od 29.12 do 1.1 jsem měla každý den přerušovanou soulož, parkrát i se spermicidním krémem jelikož přítel bydlí 300 km daleko a nemáme momentálně na sebe čas, tak od té doby žádný neproběhl menstruaci mívám většinou po 32 dnech (nemám ji moc pravidelnou a měla jsem jí dostat 17.1. ale bohužel nepřišla. Od 2.1 do 4.1 jsem lehce špinila od té doby jen bílý výtok. Od 17. mě bolí podbřišek jako kdybych to měla dostat ale zatím nic. Test jsem si dělala 15.1 = negativní a 19.= také negativní. Mám se stále obávat těhotenství ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Močové těhotenské testy jsou velmi citlivé, zpravidla od 70 jednotek tzv. těhot. hormonu. (pokud je žena těhotná). POkud by se jednalo o úplně počínající graviditu, samozřejmě ji močový test v naprostém začátku odhalit nemusí. V této fázi to lze zjistit jen krevním odběrem. Pokud nemáte žádné větší potíže, vyčkal bych a test zopakoval ještě po několika dnech. V případě bolestí či pokud se menstruace nedostaví, budete muset navštívit svého gynekologa.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x