Možnost hiv infekce

Mam dotaz, zda nemuzu mit HIV. Rizikovy styk pred 3 roky. Mel jsem v krev obraze v 11 2013 leukocity 3,7. Ted (7 2016) jsem mel leukocity 3,6. Pri diferencialu mi vysly lymfocyty 15,5 ted, protoze me tam poslal doktor. Za celou dobu nepozoruji zadne zdravotni problemy - pravidelne virozy 1-2 za rok, ktere jsem mel i drive. Hodne intenzivne delam vytrvalostni sport cyklistika (silne nadprumerne) a zadne znamky unavy ci problemu. Jen mam dlouhodbe problem s exemem na prstu a jsem atopik, ktery cas od casu pouziva mast s kortikoidy. Dekuji, M

Odpověď odborníka:

Martine, pro úplnou jistotu by bylo nutné udělat si testy na HIV, je možné i anonymně. Projevy jsou však obvykle jiné, než popisujete Vy. Spíše se jedná o celkový imunodeficit, s projevy infecí, zduření uzlin apod. V krevním obraz je přítomno výraznější snížení leukocytů, než popisujete Vy, navíc jsou přtomny i jiné známky. Ekzém není projevem HIV, pro HIV jsou typické některé druhy vyrážky, ale u Vás pravděpodobně půjde o atopický ekzém. Přeji pěkný den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: