Možnost léčby

dobrý den,už několik let mám problémy s krční páteří.Vždy po rehabilatacích a masížích se bolest uvolnila.Nyní mám bolesti opět,kter zaahují citelně do ramene a celé levé ruky spolu s brněním prstů.Nyní chodím již tři tydny na rehabilitace s nulovým efektem.Bolesti stále přetrvávají.Bylo mi uděláno CT vyšetření jeho nález-páteřní kanál V-D obvyklá šíře.C4/5 drobná protruse disku 2mm,kořeny a foramina volná,C5/6 postarolat.bilat osteofyty,parciálně překrývají protrusi disku v celkovém rozsahu do 3mm,Foramina jemně zůžená,kořenyC6 již se zn.incip.irritace.,Incip.arthrosa kl.vyběžků-C6/7/Th1 ploténka bez protruise,kořeny i foramina volná. Děkuji za odpověď Edita

Odpověď odborníka:

Bohužel jste nepoložila otázku, tak přesně nevím, na co mám přesně odpovědět. To, zda vaše potíže souvisí se změnami na CT nelze odpovědět bez znalosti klinického nálezu ( bez vyšetření ). Obecně nejsou změny na CT nikterak výjimečné. Pro ozřejmění eventuálního kořenového útlaku je vhodnější vyšetření MRI. To však musí indikovat neurolog na základě změn v neurologickém nálezu. Jinak samozřejmě nejenom změny kostí nebo plotének mohou způsobovat uvedené potíže. Zdrojem mohou být a také bývají svalové spasmy, spoušťové body a svalová nerovnováha.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: