Možnost leukémie?

Dobrý den, mé problémy začly asi před dvěma měsíci. Nejdříve jsem prodělal nějakou virózu, bolest v krku, teploty do 38°C, snažil jsem se ji týden vyležet, poté mi bylo lépe, chodil jsem na zkoušky, do práce apod. Poté se mi to vrátilo, to už jsem se snažil nějak přechodit. Ale úplně dobře mi nebylo - pořád zvýšená teplota, velká únava, potil jsem se po pár metrech chůze, horkosti v hlavě. Jednoho dne mi začalo být špatně od srdce, tlak a bolest na hrudi, vysoký tep, pocit na omdlení, to už jsem šel k obvodnímu lékaři - poslal mě na EKG a RTG a řekl, že to mám pravděpodobně ze stresu a nasadil beta blokátor (Rivocor). Asi za týden se mi udělalo zase hodně špatně a nechali si mě ve FN v Ostravě s podezřením na myokarditidu. Tam mi dělali echo, zátěžový test apod., v podstatě se na nic nepřišlo (propouštěcí zprávu přikládám) a pustili mě domu s tím, že problémy mám pravděpodobně od krční páteře a ze stresu. Po propuštění problémy se srdcem ustaly, ale pokračovalo motání hlavy, hučení v uších, stále zvýšená teplota, únava, pocení, začaly mě bolet záda v oblasti ledvin a tlak pokračuje jako by až do třísla. Za poslední měsíc jsem zhubl kolem 5 kilo (nemám moc chuť na jídlo). Byl jsem poslán na ultrazvuk ledvin, tam zjistili, že pravá je menší - 90 mm s parenchymem 11 mm, játra a slezina v pořádku, jsem ještě objednán na dynamickou scintigrafii, jinak v moči se nenašlo nic. S hučením v uších jsem byl poslán na ORL, tam zjistili, že mám zánět v krku (bolí me v něm už měsíc) a dostal jsem ATB, ty beru dva dny, ale nepozoruju žádné zlepšení. Začínám se obávat nějakého problému s imunitou, předtím jsem nemocný nebýval, chřipka naposledy před dvěma lety. Navíc se mi na rukou objevily malé červené tečky, které asi po 3 dnech blednou, také modřina, která velmi pomalu mizí.. Bojím se, že by mohlo jít o nějaký druh leukémie, myslíte, že je to vzhledem ke krevnímu obrazu z nemocnice v Ostravě možné? Je to už přeci jenom přes 2 týdny, tak mohlo dojít k nějaké změně (červených teček jsem si nikdy předtím nevšiml).. PL si mě zařadil do škatulky metabolický syndrom (Měřím 182, vážím kolem 95, zvýšený cholesterol, kyselina močová a mírně i ALT u jater - nicméně maso skoro nejím a poslední měsíc v podstatě jen zeleninu a ovoce, pečivo a cholesterol se ještě zvyšuje...) a krční páteř (lordosa a blokáda C3-5). Myslíte, že by nebylo lepší zajít někam na hematologii i bez doporučení PL? Ty symptomy mi připadají opravdu divné - např. že teplota dost kolísá, ráno mám přes 37, po chvíli 36,6 (měřím se rtuťovým), to hučení v uších, tečky na kůži.. Děkuji za případné rady.

Odpověď odborníka:

O leukémii se téměř jistě vzhledem ke krevnímu nálezu nejedná- léukémie je snadno zjistitelná právě z krevního obrazu. Dle mého názoru se nejspíše jedná o narušení imunity a s Vašimi obtížemi by bylo dobré imunologa vyhledat

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Po ablaci prsu do plavek? Dnes už žádný problém
Články: Po ablaci prsu do plavek? Dnes už žádný problém
Vyhrát boj s rakovinou je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: