Moznost nákazy

Omlouvam se jestli tu tento dotaz bude 2x, ale presto chci neco doplnit. Před 5ti dny jsem upadl, na schodech u stanice metra, na špinavou zem a poškrábal si o nejaky kamínky ruku, ruku sem měl celou čerou. je mozny takovýto přenos např žloutenky C nebo A ? na B jsem očkovaný.A je možné že by se první příznaky objevily už po týdnu ? citim se rozlamaný a občas mě pobolívají břišní svaly,ktomu me zaclo rano skrabat v krku ale ted uz ne. mam se strachovat , nebo je takovyto přenos nemožný? děkuji.

Odpověď odborníka:

Milý Robine, trauma nebývá spojeno se zvýšeným rizikem přenosu hepatitid. Doporučila bych ale navštívit praktického lékaře a nechat si zkontrolovat platnost očkování proti tetanu, Je možné, že se Vám sešel pád a virosa, projevy škrábání v krku a bolestí svalstva patří sůíše k této diagnose.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: