Možnost nákazy hiv?

Dobrý den, na konci dubna (28.) jsem měla nechráněný pohlavní styk s mužem, kterého znám pár měsíců a už jsme spolu předtím jednou spali. Za měsíc po 28. dubnu se u mě objevila angína, uzliny jsem měla zvětšené jen pod čelistí, nikde jinde jsem zvětšené uzliny neměla, měla jsem mírně zvýšenou teplotu (cca 37,5), doktorka mi předepsala Duomox 1000, při kontrole za týden mi vzala krev a stěr z úst. Předepsala mi na ještě na doléčení Cotrimoxazol AL forte, který bych měla užívat 10 dní, protože u výsledků z toho stěru nebylo něco v pořádku. Chtěla jsem se zeptat, zda tato angína, na které jsem nikdy netrpěla, by nemohla být příznakem viru HIV v těle. Možná je můj dotaz naprosto "mimo mísu", ale když laik začne brouzdat po internetu, začíná se z něj pomalu stávat hypochondr :-) Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

S největší pravděpodobností jde jen o souhru náhod, vaše obtíže nejsou typické pro HIV.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: