Moznost nakazy priusnicemi?

Zdravim je mozna nakaza priusnicemi jestli ze jsem sedel ve stanku ve vnitr s otevrenym okynkem a na me mluvila nakazena osoba s priusnicemi zhruba 5min?nebo takhle otec s dotycnou mluvil ja byl tesne za nim v tom stanku predem diky za odpoved s pranim hezkeho vecera Michal(je mi 16let)

Odpověď odborníka:

Milý Michale, prosím, netrapte se teoretickými úvahami. U svého dorostového lékaře si ověřte, zda jste byl v rámci dětského očkovacího kalendáře proti parotitidě řádně očkován. Pokud tomu tak bylo, měla by Vás adekvátní postvakcinační hladina protilátek proti nákaze virem "příušnic" chránit.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x