Možnost nákazy syfilis

Vim ze nejlepe je zajit osobne k venerologovi,ale nejsem si jista,zda treba jen neplasim. Pred cca 3tydny jsem provozovala oralni sex. Minuly patek se mi v puse z niceho nic udelal tvrdy vetsi pruhledny pupinek na vnitrni strane sliznice pod koutkem,ktery nesel vymacknout,ale jak jsem si po nem rejdila jazykem,tak po chvilce to zacalo bolet a po hodine,co se mi udelal,sam praskl aniz bych si toho vsimla.Pak se mi udelal flicek jako aft a do vecera zmizel uplne. Do toho mam uz prave zhruba tri tydny vyrazku nebo spise se mi objevuji pupinky ruzne po tele,treba jen jeden dva a hodne svedi. Nejvice v oblasti podpazi nebo vnitrnich stranach kolen,ale i jinde.Do toho mam nekolik dni paleni po vycurani a nazloutly nebo bily vytok,ale s nim bojuji uz rok. Muze se jednat i o nakazu syfilis? Prikladam foto pupinku. Predem dekuji za odpoved. Z.

Odpověď odborníka:

Zlato, vzhledem k Vašim potížím v časové návaznosti na orální sex Vám doporučuji vyšetření u dermatovenerologa, pokud bude syfilis vyloučena, budete i Vy klidná, v případě pozitivního nálezu bude včas nasazena antibiotická léčba. Přeji Vám pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbytnění prostaty
Články: Zbytnění prostaty
Co bychom měli vědět o...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Články: Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Kolísavý krevní tlak, který...
Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Články: Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Slovo aneuryzma jste mohli...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: