Možnost obnovení zranění

Dobrý den, před pěti lety jsem byl na operaci pravého kolene, byla mi prováděna plastika předního křížového vazu. Od té doby nejsou s kolenem vůbec žádné problémy. Před několika týdny jsem přitom začal pociťovat občas v tom operovaném koleni takový nepříjemný pocit, jako by nebylo v naprostém pořádku. Někdy mě v něm trochu zatáhne, ovšem nikdy to není bolestivé. Minulý týden se mi to koleno při běžné chůzi podlomilo a slyšel jsem lehké prasknutí, ovšem opět žádná bolest, ani omezení pohybu nebo následné potíže. Nyní s ním mohu pohybovat bez jakýchkoliv problémů. Je možné, že se ta plastika poškodila a hrozí další zranění nebo se jedná jen o můj pocit, a když je vaz nahrazen plastikou, nemůže se již podruhé poškodit? Děkuji. PS: Hodně sportuji (běh, in-line brusle) a žádné potíže při tom nepociťuji.

Odpověď odborníka:

Chtě nechtě je třeba ortopedické vyšetření, posouzení stability kolena a vyčkání dalšího vývoje. Ortoped stav posoudí. Podle nálezu vhodná fyzikální a pohybová léčba na rehabilitaci. Pokud by stav po vyšetření nebyl v pořádku potom vyšetření magnetickou rezonancí. Podle nálezu další přiměřená léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: