Možnost otěhotnění

Beru hormonální antikoncepci Lindynette. Bohužel jsem si ji zapomněla vzít na dovolenou a pauzu mezi plasticky jsem si tak prodloužila o více jak týden. Pak jsem ji znovu začala brát, po dobrání celého plasticka jsem měla s partnerem pohlavní styk. Hned druhý den se objevily bolesti v podbřišku, očekávala jsem tedy nástup menstruace, už je to druhý den, bolesti stále přichází,ale menstruace nikoli. Mohlo by se jednak o příznaky spojené s otěhotněním? Popřípadě mohl by v tomto případě pomoci Postinor (ještě to není ani 48 h po styku)?

Odpověď odborníka:

Alice, po přerušení užívání antikoncepce může dojít ke zpoždění v cyklu. Pokud zapomenete, nebo resp. začnete užívat antikoncepci po delší době, jak se stalo Vám, je vhodné cca týden používat ještě jinou ochranu. Pokud totiž zapomenete, je možné riziko ovulace a tedy otěhotnění. Nicméně Vy píšete, že jste měli pohlavní styk až po dobrání platíčka, měla byste tedy být chráněna. Pokud budete mít opoždění cyklu, udělejte si těhotenský test. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: