Možnost otěhotnění

Dobrý den, mám jeden určitý problém a nevím jak to vyřešit.Ještě nikdy jsem s nikým nespala V sobotu jsme se s přítelem mazlili a on do mě potom vniknul, nevím jestli uplně ale myslím si že ne,byla to vždy chvíle nějak to nešlo. Ta chvíle měla asi tak půl minuty.No jenomže já mám strach. Jde o to on se předtím udělal (potom si sperma utřel) a asi tak po půl hodině tedy do mě zajel.Mám srach jestli se třeba sperma nemohlo nějak dostat do pochvy. Nebo jak jsou ty kapičky lásky tak jestli nemohu být těhotná z toho. Prosím Vás moc o radu. Poslední mentruaci jsem měla od 30.1.-3.2 bývá pravidelna .Do 28 dnu se dostaví občas je to 29 někdy 30.To jen kdyby ste potřeboval vědět skrze plodné a neplodné dny. Děkuji moc za odpověd budu na ni čekat.

Odpověď odborníka:

dobrý den, i po "otření" penisu po vyvrcholení se mohou nacházet spermie na žaludu,a pokud došlo k proniknutí do pochvy,je možné otěhotnění.pravděpodobnost je sice velmi malá, ale pokud k tomu došlo do 72 hodin, doporučila bych navštívit lékaře event.pohotovost pro pilulku postinor.navštivte svého gynekologa a domluvte se s ním na hormonální antikoncepci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Výživa nastávajících matek (Cukry)
Články: Výživa nastávajících matek (Cukry)
Cukry neboli sacharidy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: