Možnost otěhotnění po císařském řezu

Jsem 20 dni od porodu, po akutnim cisarskem rezu, takze jeste v sestinedeli, je mozne otehotnet? Miminko nekojim, jsme na umele vyzive.. je dobre si koupit postinor nebo co by jste poradili abych zabranila pripadnemu otehotneni?

Odpověď odborníka:

I po císařském řezu by se mělo dodržovat šestinedělí, tedy včetně pohlavní abstinence. Navíc po c.s. se nedoporučuje otěhotnět dříve než za 6 - 12 měsíců od porodu kvůli jizvě na děloze. Tedy doporučuji zvolit po poradě s gynekologem tradiční antikoncepci než volit tabletku po styku. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: