Možnost otěhotnění při braní ha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné abych byla těhotná. Antikoncepci (Katya) beru pravidelně již rok, tento měsíc jsem nevynechala žádnou tabletu a brala jsem vše poctivě. S přítelem jsem měla sex, opakovaně, a také do mně opakovaně ejakuloval, asi 3x, ne hned po sobě, ale v intervalu cca hodiny. Dnes jsem měla dostat menstruaci, ale stále ještě nepřišla, ani mně nebolí podbřišek. Je možné že bych byla těhotná i přes to že se antikoncepčně chráním? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Hormonální antikoncepce je vysoce spolehlivá, ale ne stoprocentní. Pokud jste po vysazení neodmenstruovala, doporučuji udělat si těhotenský test. Když bude negativní, je vše v pořádku, čas od času se stává, že dívky v pauze antikoncepce neodmenstruují, je to dáno složením daného preparátu a dávkou hormonů, které obsahuje. Pokud by byl test positivní, obraťte se na svého lékaře.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x