Možnost příčiny - chlamydie

Dobrý den, prosím Vás, můžete mi poradit, jak postupovat? Od dubna r.2014, kdy jsem začala mít problém se záchvaty kašle- byla jsem léčena na pli.amb. pro infekt dých.cest Klacidem, v zápětí inf. moč.cest (hematurie) Biseptolem, kašel v mírnější podobě přetrvával, v září se opět zhoršil - léčeno ATB - Cefzil, kašel opět ustoupil, ale v mírné formě přetrval. V prosinci opět inf. MC - hematurie - ATB Cotrimoxazol,po cca 3 týdnech opět zhoršení, provedena kultivace moči - bez nálezu, a ATB od urologa - Cifloxinal. Z potíží mohu uvést bolesti kloubů (od r. 2011 jsem sledována na revmatologii), stavy vyčerpanosti, tzv. "klepání" v lýtkách, svědění kůže. Napadlo mně, jestli nemůže být přínou vleklých potíží některá forma chlamydie? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chlamydie mohou být jedna z příčin - zvláště pokud jsou potíže vleklé (musí se na ně udělat speciální test - takže si o něj řekněte na plicním nebo u praktického lékaře). Dále může být příčinou černý kašel (nyní je na vzestupu a jste ve věkové kategorii, která může být ohrožená, protože protilátky z očkování v dětství už nejspíše nefungují), dále všeobecně oslabená imunita, nějaký parazit (zvláště pokud jste vy styku s domácími zvířaty), alergie, nějaké chybějící minerály či vitamíny. Udělal Vám někdo výtěr z krku? rentgen plic?? byla jste na ORL? Alergologii? Prodělala jste komplexní interní vyšetření? zkuste probrat Váš stav a navrhovaná vyšetření se svým praktickým lékařem, určitě společně přijdete na vhodný postup, jak zjistit co je příčinou

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: