Možnost roztroušené sklerózy, postup lékaře

Dobrý den, dlouho jsem váhal zda se na Vás mám obrátit s mým problémem nebo ne, nakonec jsem se rozhodl, že ano. Popíšu tedy mé problémy tak nějak od začátku, poměrně dost se mi horní a trochu i dolní končetiny, ať už v předpaženém stavu nebo například když mám ruku položenou na myši od počítače. Bývám poměrně často uvanený a sport mě vyloženě ubíjí, někdy mám potíže s výslovností (alespoň to lidi tvrdí). Tyto příznaky pozoruji cca rok. Osobně se "bojím" roztroušené sklerózy, by někdy seděl i tzv. Lhermittův příznak, i když o tzv. el. impuls se jedná jen výjmečně, ale ta bolest při předklonu hlavy vystřeluje do horních končetin a zad. Když jsem tyto problémy přednesl lékařce tak mne vyšetřila na tyto "choroby": Boreliózá Štítná žláza Cukrovka Skřípnutý nerv krční páteře Wilsonova choroba Na všechno byly "testy" negativní, ovšem postup paní lékařky mi příjde poměrně zvláštní, protože po těchto testech to jakoby nechala být a objednala mě k ní na kontrolu až za 3 měsíce. Což mi přijde poměrně divné, nehledě na to, že o RS se ani slovem nezmínila. Nechci zpochybňovat postup paní doktory, jen si chci být prostě jist, že nejsem ve špatných rukou. Předem vám mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi Vám v popisu Vašich potíží v úvodu vypadlo, že máte třes. Lékařka Vás na něj vyšetřila. Třes většinou prvním příznakem RS nebývá, Lhermitteův příznak mohou imitovat bolesti páteře. Pokud máte ovšem obavu z RS, zeptejte se Vaší lékařky. Podle neurologického nálezu Vám jistě může podat vysvětlení. Rovněž léčba třesu, podle etiologie, zvláště pokud bude efektivní, může Vaše pochyby rozptýlit. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: